De Friese vlag

. 23 oktober 2020 . 0 Comments

De vlag van Friesland is een van de meest kenmerkende dingen voor de provincie. Friezen zijn erg trots op hun provincie, daardoor is deze vlag op erg veel plekken te zien. De officiële Friese vlag bestaat uit vier kobaltblauwe en drie witte diagonale banen; in de witte banen staan in totaal zeven rode pompeblêden. De vlag is sinds 1957 officieel de vlag van de provincie, hij werd daarvoor wel al gebruikt door de bewoners. Mocht u op zoek zijn naar een Friese vlag dan kunt u hier mooie vlaggen voor een eerlijke prijs vinden. Als u ook nog op zoek bent naar een bijpassende vlaggenmast, neem dan hier ook even een kijkje. Vandaag de dag wordt de vlag in veel herkenbare dingen in Friesland teruggezien, bijvoorbeeld het tenue van SC Heereveen. Voor meer informatie over Friesland klik hier.

Category: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *